TotaalBouwMade B.V.
TotaalBouwMade B.V.
Brieltjenspolder 32a
4921 PJ Made
0162 69 37 90 - info@totaalbouwmade.nl
Nieuwbouw - Verbouw - Renovatie - Onderhoud

 

Prijsstijging en beschikbaarheid bouwmaterialen

Door de onstabiele grondstoffenmarkt lopen leveren van bouwmaterialen vertraging op. Sommige bouwmaterialen zijn aanzienlijk duurder geworden. Het gaat om een wereldwijd probleem.

Coronapandemie speelt een grote rol 

Er zijn verschillende oorzaken, waarbij de coronapandemie een rol speelt, maar zeker niet de enige factor is. De vertragingen en prijsstijgingen gelden ook niet voor alle productgroepen. De groep houtproducten wordt het zwaarst getroffen. De prijzen liggen tot 50% hoger dan vorig jaar. Ook producten op basis van aardolie, zoals isolatiemateriaal en PVC producten worden hard getroffen. De staal- en aanverwante producten worden eveneens getroffen. 

Wereldwijd een beperkt aanbod 

We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie. Door de toenemende wereldwijde vraag en een beperkt aanbod worden wij nu wekelijks geconfronteerd met forse prijsstijgingen. Het gaat om een wereldwijd probleem. Sommige producenten spreken zelfs van overmacht. 

Ontwikkeling voor de toekomst 

Op de ontwikkelingen in de markt hebben wij helaas geen invloed, wel kunnen wij je zo goed mogelijk blijven informeren over de ontwikkelingen en beschikbaarheid.

Prijsstijging en beschikbaarheid bouwmaterialen - Prijsstijging en beschikbaarheid bouwmaterialen