Verbouw - Renovatie - Onderhoud Bel direct 0162-693790
Neem direct contact op
0162-693790

 
Waarom TBM?
  • Offerte die u ook echt begrijpt
  • Zekerheid dankzij een 3D tekening
  • Planning waar u op kunt rekenen
  • Wij leveren kwaliteit of we leveren niet
  • Veel referenties (u mag ze bellen)
  • Al 10 jaar uw bouwpartner
Uitgelicht project

Uitbreiden woonhuis Drimmelen (landschapsarchitectuur)

We werden benaderd door een opdrachtgever om samen met enkele collega aannemers een offerte uit te brengen voor het uitbreiden van hun woning. Tevens moesten we samen met... Lees meer...

Uitbreiden monumentaal woonhuis

Uitbreiden monumentaal woonhuis in Wagenberg

Behoud van monumentaal uiterlijk

We werden benaderd door een opdrachtgever om een nieuwe aanbouw te ontwerpen voor het realiseren van een woonkeuken in Wagenberg. Hiervoor hebben we diverse ontwerpen opgezet en voor de monumentencommissie de samenwerking gezocht met een restauratiearchitect. Hier werd met name gehamerd op het behouden van het monumentale uiterlijk aan de voor en achterzijde.

Sloop om vervolgens originele stijl terug op te zetten

Uiteindelijk is de oplossing gevonden in het compleet slopen van de monumentale achtergevel en deze in dezelfde stijl en met gebruikmaking van de oorspronkelijke stenen opnieuw op te bouwen, echter dan wel 2 meter naar achter zodat de uitbreiding ook meegenomen kon worden.

Uitbreiding die eer doet aan bouwstijl

Daarnaast kwam dan een contrasterende uitbreiding welke figuurlijk door twee glasstroken is ontkoppeld van de bestaande woning. Wel is hierbij gebruik gemaakt van gepotdekselde delen zodat het wel een uitbreiding is welke past bij die bouwstijl.

Om dit alles te realiseren is de complete fundatie en draagconstructie onder de bestaande uitbreiding verwijderd en is ter plaatse de gehele zolderverdieping tijdelijk opgevangen.

Resultaat

Dit alles heeft geresulteerd in een mooie en toch strakke uitbreiding welke in contrast staat met de bestaande bouw. De bestaande achtergevel is geheel verwijderd en nadien opnieuw opgetrokken en de nieuwe gevels zijn voorzien van knipvoegwerk. Dit alles tot grote tevredenheid van de opdrachtgever en de monumentencommissie.

TotaalBouwMade voor advies op maat

Zelf aan de slag met een woning uitbreiding? Lees dan snel verder over onze woning uitbreidingen. TotaalBouwMade is als bouwbedrijf erg actief in de omgeving van Wagenberg. We kunnen u helpen met passend advies en gaan graag met u rond tafel om de wensen door te nemen. Neem gerust contact met ons op via 0162-693790 of mail ons.

Direct contact opnemen

Door TotaalBouwMade gerealiseerd

Contactgegevens

Brieltjenspolder 32a
4921 PJ Made
Postbus 103
4920 AC Made

KvK-nummer: 62625586
BTW-nummer: NL854892436B01

T: 0162-693790
E: info@totaalbouwmade.nl

Contactgegevens

Brieltjenspolder 32a
4921 PJ Made
Postbus 103
4920 AC Made

KvK-nummer: 62625586
BTW-nummer: NL854892436B01

T: 0162-693790
E: info@totaalbouwmade.nl